DEALERSCHAP 9th WAVE WIELEN

Beach Bastards is dealer van 9th WAVE wielen. 9th Wave, een nieuw Nederlands merk, is ontstaan uit liefde en passie voor het fietsen. En misschien ook wel omdat eigenaren Peter Wouters (a.k.a. Peerke, van Peerkes Bikeshop) , Guido de Jong en Roel Vos eigenwijs zijn en altijd denken dat we het zelf wel beter kunnen.

De productie wordt echt volgens kwaliteitseisen en specificaties uitgevoerd van 9th WAVE. Het merk beschikt over eigen mallen voor de productie. Het is dus niet zo dat er zomaar in China wat besteld wordt zoals zovelen en er een sticker op plakken. Dat uit zich in een hele mooie afwerking van de velgen. 9th WAVE haalt bijvoorbeeld altijd alle resten van airbags (voor het vormen van de velg in de mal) uit de velg en er wordt niet geschuurd aan de velg. Hierdoor blijft de structuur van het carbon intact.

Maar ook ín de velg zitten wat slimme dingen. Geen high-tech oplossingen, maar gewoon handige dingen zoals 3 millimeter dik carbon aan de spaak-kant van de velg. Dat komt de degelijkheid van de velg ten goede. Er wordt door 9th WAVE als voorbeeld aangehaald dat er wel eens wielen terug gekomen zijn waar de berijder onder volle kracht een stok in zijn wiel had gekregen. Spaken en nippels waren gebroken, maar het carbon had het overleefd. Bij de meeste lichte velgen zou een nippel door de velg getrokken zijn.

Een andere handigheid is een randje in het hookless velgbed waardoor de band wat vaster in het velgbed komt te liggen. Ideaal in heftige off-camber situaties. Het heeft nog een ander voordeel: bij een lekke band (bij een tubeless setup met gebruik van vloeibare latex) blijft de band goed op de velg zitten. De berijder heeft dan nog de keuze om de band nog een keer op te pompen langs de trail, hetgeen niet zou lukken als de band al van zijn plek af zakt.

Op de website van velozine vertelt een gepassioneerde Guido de Jong over het verhaal achter 9th WAVE wielen.
Lees het artikel over Guido de Jong

Bezoek de website van 9th WAVE wielen of kom naar onze winkel in Egmond aan Zee